Egész nap esett az eső és sajnos még most is szürkeséget látunk, ha kinézünk az ablakon. Úgy gondoltuk tehát, itt az ideje, hogy cikkünkkel egy kis színt csempésszünk a mai napba.
Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy a zöldségek, gyümölcsök fogyasztása milyen nagy szerepet játszanak egészségünk megőrzésében. Azzal azonban kevesebbszer találkozunk, hogy melyik színű zöldség és gyümölcs milyen hatóanyagokkal járul hozzá egészségünkhöz.
Ha mindenképp ki szeretnénk választani a főbb kategóriákat, három színt fontos megemlíteni: zöld, sárga/narancssárga és a piros. Az ilyen színű zöldségeket és gyümölcsöket soha ne hagyjuk ki étrendünkből.
Zöld
A legtöbb zöldség – ahogy az a nevében is benne van – zöld színű. Ezt a színt a klorofill adja, mely fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében. Jó antioxidáns, ami minden fogyókúrázónak és diétázónak elengedhetetlen társa a mindennapokban.
Legtöbbet ajánlott zöld színű zöldségek és gyümölcsök:
A spenótból készíthetünk spenótos tésztát, amihez tökéletes választás például a Fitthin Diétás durum Spagettink.
Sárga/narancssárga
Ezek a zöldségek és gyümölcsök immunrendszerünk erősítésével segítik elő egészségünk megtartását, magas C-vitamin és antioxidáns tartalmúak.
Legtöbbet ajánlott sárga/narancssárga színű zöldségek és gyümölcsök:
Sárgarépából és tökből ízletes szószt készíthetünk például a Fitthin Diétás durum Csőtésztánkra.
Piros
A piros zöldségek és gyümölcsök fogyasztása szintén hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, ezen kívül pedig szellemi tevékenységünket is serkentik és memóriánkat is karban tartják.
Legtöbbet ajánlott piros színű zöldségek és gyümölcsök:
A piros színű gyümölcsökből ízletes turmixot készíthetünk tízóraira vagy uzsonnára.
Kattints ide a teljes cikkért!
Megosztás a facebookon