Ma egy mediterrán ízvilágú, könnyen és gyorsan elkészíthető diétás recepttel készültünk nektek. Amellett, hogy laktató és nyárias saláta, a párolt zöldségek és a fűszerek íze remekül harmonizál a citrommal és a mozzarellával ebben a tésztaételben.
Olaszos Fitthin diétás durum tésztasaláta
hozzávalók/1 adag
3-4 koktélparadicsom
néhány zsírszegény mozzarella-golyó
80 g padlizsán (apró kockákra vágva)
80 g cukkini (szintén felkockázva)
1 kisebb gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma fele
1-2 mentalevél
néhány csepp citromlé
friss petrezselyemzöld és bazsalikom
só, bors ízlés szerint
elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a ráreszelt fokhagymával együtt kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott cukkinit és padlizsánt, és kevés sóval és borssal alaposan megpirítjuk a zöldségeket.
Lejjebb vesszük a hőfokot, és 10 perc alatt készre pároljuk az illatos keveréket. Ha elkészültek a zöldségek, hozzáadunk egy kevés citromlét és a friss fűszerekkel ízesítjük.
Közben a tésztát forrásban lévő sós vízben 12-15 perc alatt kifőzzük, majd hideg víz alatt leszűrjük és összekeverjük pár csepp olívaolajjal.
A koktélparadicsomot kis szeletekre vágjuk, majd egy tálban összekeverjük a hozzávalókat.
Tálalás előtt friss bazsalikommal és mentával díszíthetjük.
Jó étvágyat!
Itt találod a teljes cikket.
Megosztás a facebookon