Egy korábbi cikkünkben arról írtunk, hogyan álljunk neki az életmódváltásnak. A folyamathoz pedig hozzátartozik az, hogy kísérletezzünk az ételekkel mind minőségi, mind mennyiségi szempontból.
Mai cikkünkben bővebben kifejtjük, miért fontos, hogy ezt a lépést semmiképp se hagyjuk ki életmódváltásunkból.
Mikor érdemes elkezdeni kísérletezni az ételekkel?
Miért érdemes elkezdeni kísérletezni az ételekkel?
Ha az előbb felsorolt szempontokat figyelembe vesszük, mindenképp elengedhetetlen, hogy elkezdjük tesztelni saját reakcióinkat különböző ételekre. Egészségünk megőrzése és javítása pedig a legfontosabb szempont, amiért érdemes nekiállnunk ennek a folyamatnak.
Miért élhetjük meg horrorként a kísérletezést?
Állj hozzá pozitívan! Legyen szórakozás a kísérletezés!
A lemondás nem végleges, viszont a kísérletezés alatt megtanulhatunk olyan fortélyokat, amikkel például egy sütemény elkészíthető egészséfes módon, mégis ugyan olyan finom lehet, mint a cukros-lisztes társa. A cukrot ugyanis helyettesíthetjük nádcukorral vagy nyírfacukorral, a lisztet pedig – sütik szempontjából – kókuszliszttel.
Nem kell félni az adagok csökkentésétől sem. Igazán jóllakni kisebb adaggal is lehet, ami után nem érezzük magatehetetlennek magunkat – és épp ez a lényege! Ehhez pedig csak ajánlani tudjuk Fitthin Paleo tökmagos és lenmagos, valamint Fitthin Diétás durum száraztésztáinkat.
Ahogy mondani szokták: pozitív gondolatok, pozitív élet! Ha a kísérletezés folyamatához is így állunk hozzá, egy pillanatig sem fog nehézséget okozni számunkra.
Megosztás a facebookon