A mai receptünkben a spenót kapott főszerepet. Ez az ízletes zöldség nagyban hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, emésztőrendszerünk helyreállításához. Diétázók, fogyókúrázók számára ideális társ.
A legtöbben főzelék formájában találkoztunk eddig a spenóttal, ma azonban egy újabb felhasználási módjára tehetünk szert.
Hozzávalók/1 adag:
- 30g spenót – mirelit vagy friss is lehet
- 20g natúr joghurt – 1–2 evőkanál
- 55g Fitthin Diétás durum csőtészta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma fehér része
- 30g zöldség – brokkoli, karfiol, sárgarépa vegyesen
- só, bors ízlés szerint
- olívaolaj
Elkészítés:
- Egy lábasban a brokkolit, karfiolt, a felkarikázott sárgarépát és újhagymát egy csipet sóval, kevés olívaolajon fedő alatt puhára pároljuk.
- Ha a párolás kész, hozzáadjuk a spenótot, a gerezd fokhagymát belepréseljük, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, ezeket összefőzzük.
- Adjuk hozzá a natúr joghurtot, ízlés szerint még sót és borsot.
- A Fitthin Diétás durum csőtésztát előírás szerint kifőzzük.
- Összekeverjük a spenótos zöldségeket a tésztával és tálaljuk.
Diétásoknak tökéletes ebéd vagy vacsora – ha valaki egy kicsit csalni szeretne, egy kevés sajtot reszelhet az étel tetejére.
Jó étvágyat kívánunk!
A teljes cikket itt elérheted!
Megosztás a facebookon