Végre nem kell választani a tészta és az egészséges életmód között

Számos fogyókúrás cikkben olvashatjuk, hogy ha a súlycsökkentés a cél, vagy ha diétázol, akkor tilos tésztát enni. A hagyományos tésztáknak nagy a szénhidráttartalmuk, és a búzaliszttel üres kalóriákat juttatsz a szervezetedbe, melyek egy ideig biztosítják a telítettségérzetet, de csakhamar megéhezel újra. Be kell látnunk, tényleg van némi igazság a fenti érvekben… mármint ha a hagyományos fehér lisztes tésztákról van szó! Mi a Fitthin tésztánál viszont pont azt szeretnénk bebizonyítani, hogy nem kell lemondanod a magyar konyhában sokat és sokszínűen használt tésztáról, csupán meg kell találnod a megfelelő egészségesebb, esetleg diétás verziót. Lássuk tehát az egészséges tésztaalternatívákat:

 

Durumtészta

A durumdara egy igen közismert és értékes alapanyag, többek között ebből készülnek az „igazi” olasz száraztészták is. A durumdarából készült tésztának rendkívül sok előnyös hatása van a hagyományos lisztből készült tésztákkal szemben: sokkal laktatóbb, kevesebb is elegendő belőle, tovább biztosít eltelítettség-érzetet, tehát később éhezel meg; tojásmentes, ergo koleszterinmentes, cukorbeteg-barát; tele van értékes vitaminokkal, fehérjékkel, rostokkal.

A Fitthin diétás durumtésztákkal a durumdara áldásos hatásain kívül még egy értékes alapanyag, a konjac liszt előnyeit is élvezheted. Ez a világszerte ismert lisztféleség kivételes nedvességmegkötő képességgel rendelkezik – ennek köszönhetően növeli a telítettségérzetet és elősegíti a fogyást, hiszen a szervezetünk nem képes kalóriát előállítani belőle.

 

Paleo tészták

A paleo életmód elveiről és előnyeiről már korábban olvashattatok. Azonban ha még nem állsz készen az életmód- és étrendváltásra, Fitthin Paleo tökmagos és lenmagos tésztáink akkor is kiváló választás lehet számodra, legyen szó arról, hogy fogyókúrázol, vagy csak egészségesebben szeretnél élni. A lenmagliszt és a tökmagliszt amellett, hogy szervezetünket vitaminokkal látja el, rengeteg esszenciális olajat is tartalmaz, melyek jelentősen növelik tésztáink tápértékét és nagyban hozzájárulnak a szervezet belső egyensúlyának fenntartásához.

 

Teljes kiőrlésű tészta

Köztudott, hogy a teljes kiőrlésű lisztből készült tészták sokkal egészségesebbek hagyományos társaiknál, hiszen a búza minden részét felhasználják, így több tápanyag található bennük. Fokozzák a telítettség érzését, és értékes növényi rostokat tartalmaznak. Azonban fogyasztásukat diéták vagy fogyókúra esetén nem szabad túlzásba vinni, hiszen kalóriaértékük nagyobb, mint a fehér lisztes tésztáké.

Olvasd el a teljes cikket itt.

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én