34. heti recept - Fitthin Paleo medvehagymás szélesmetélt

Mai receptünk a hagymakedvelők egyik kedvenc tésztaételévé válhat. Az ízletes, krémes szósz tökéletes választás a Fitthin Paleo lenmagos száraztésztánk bármelyikéhez. A legtöbb diétába és fogyókúrás étrendbe beilleszthető étel megfelelő ebédre és vacsorára is.
 

Hozzávalók/1 adag (55 g):


Elkészítés:

  1. A Fitthin Paleo lenmagos szélesmetéltünket az előírásnak megfelelően, sós vízben készre főzzük.
     
  2. Egy kevés olívaolajon pároljuk meg a felaprított medvehagyma felét. Közben apró kockákra vágjuk a sonkát.
     
  3. Hozzáadjuk a párolt medvehagymához a sonkát, krémsajtot.
     
  4. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a keveréket.
     
  5. A kifőtt tésztára ráöntjük a medvehagymás szószunkat, a maradék hagymával és a reszelt cheddar sajttal megszórjuk a tetejét.


Jó étvágyat kívánunk!

További receptekért kattints ide!

32. heti recept - Ünnepeld Augusztus 20-át a Fitthin Paleo tésztánkkal

Augusztus 20-a Szent István király ünnepe, az Új kenyér ünnepe. Tökéletes nap egy családi vacsorához, sőt ha még az idő is úgy engedi, nem kell teljesen a konyhába visszavonulnunk. Késő délutáni program lehet az egész család számára egy meghitt grillezés a kertben vagy valahol kint a szabadban, így biztosan nem maradunk le az ünnepi tűzijátékról sem.

Családi étkezés révén ez alkalommal a Fitthin Családi kiszerelésű Paleo tökmagos tésztánkat választottuk ki a recepthez.
 


Fitthin Paleo tökmagos csőtészta pirítva, grillezett zöldségekkel és csirkemellel:

Hozzávalók 5 adaghoz (1 csomag 5x55 g):

Pirított tészta (köret):

Grillezett csirkemell:

  • 250–300 g csirkemell
  • olívaolaj
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • fekete bors (őrölt)
  • szerecsendió (őrölt)
  • koriander (őrölt)
  • bazsalikom
  • pirospaprika
  • chili ízlés szerint

Grillezett zöldségek:

  • 1 nagyobb padlizsán
  • 1 nagyobb cukkini
  • 2–3 darab paprika
  • 2–3 darab paradicsom
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • bors
  • kakukkfű

 

Elkészítés:

Csirkemell:

  1. A csirkemellet egyforma szeletekre vágjuk fel.
     
  2. Készítsük el a hús pácát: egy kevés olívaolajba tegyünk ízlés szerint sót, borsot, szerecsendiót, koriandert, bazsalikomot, pirospaprikát és chilit. A fokhagymát adjuk hozzá préselve, egy kisebb fej vöröshagyma felét pedig apróra kockázva.
     
  3. A pácba tegyük bele a csirkemell szeleteket, forgassuk össze és tegyük a hűtőbe 1 órára.

Zöldség:

  1. A padlizsánt, cukkinit és a paprikát miután megmostuk, vágjuk fel hosszában, vagy szeleteljük karikákra. A paradicsomot és a lilahagymát szintén megtisztítás után vágjuk vastagabb karikákra.
     
  2. Egy kevés olajba tegyünk ízlés szerint sót, borsot és kakukkfüvet. Kenjük meg vele a zöldségszeleteket és hagyjuk pihenni fél órát a hűtőben.

Tészta:

  1. Amíg a hús és a zöldségek a hűtőben vannak, előírás szerint sós vízben főzzük ki a Fitthin Családi kiszerelésű Paleo tökmagos csőtésztánkat. Ne várjuk meg azonban, hogy teljesen megfőjön a tészta.
     
  2. Csepegtessük le róla a vizet.
     
  3. Olívaolajhoz adjunk hozzá ízlés szerint apróra vágott fokhagymát, borsot és rozmaringot.
     
  4. Forgassuk össze a tésztával és egy serpenyőben és pár percig pirítsuk.

 

Ha az időjárás engedi, menjünk ki a kertbe és grillen süssük készre a pácolt húst a zöldségekkel, ha nem, serpenyőben sütve is elkészül a tökéletes ünnepi, családi vacsora.

A grillezett csirkemell szeletek és a zöldségek mellé tálaljuk a pirított Fitthin Családi kiszerelésű Paleo tökmagos tésztánkat is.

Kellemes időtöltést és jó étvágyat kívánunk!

A teljes cikket itt találod!