Mint ahogy azt mindnyájan tudjuk, minden évszaknak megvannak a maga jellegzetes ételei. Az egészséges életmódhoz pedig nagyban hozzájárul az, ha évszakoknak megfelelően alakítjuk ki étrendünket. Ez a táplálkozási szokás könnyen rászoktat minket arra, hogy mindig az adott évszakban termő zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk. Ez azért jó, mert így a legtöbbször friss ételek kerülhetnek az asztalra.
Tavasz
Fontos, hogy tavasszal olyan ételeket fogyasszunk, amelyek segítik kitisztítani szervezetünket a téli időszak után. Hiszen akármennyire is egészséges életmódod folytattunk a hideg hónapokban is, télen sok salakanyag gyűlik fel szervezetünkben.
Nyár
A legmelegebb hónapokban fontos, hogy hűtsük szervezetünket, így ajánlott hideg ételeket fogyasztani. A legjobb, ha a zöldségeket és gyümölcsöket nyersen fogyasztjuk, ám ha párolni szeretnénk, mindenképp rövidítsük le a főzési folyamatot.
Ősz
Ősszel még mindig rengeteg zöldség és gyümölcs kerülhet a tányérunkra. Fontos azonban, hogy ne azokat válasszuk, amelyek télen is ugyan úgy fogyaszthatók, azokat hagyjuk meg a hidegebb hónapokra.
Tél
Télen a hideg miatt elengedhetetlen szervezetünk fűtése. Meleg teákkal és levesekkel ez tökéletesen megoldható.
A paleolit étrendet ez az étkezési szokás egyébként tökéletesen kiegészíti. Mindkét életforma megköveteli a finomított, tartósított élelmiszerek fogyasztásának elhagyását. Ami pedig a legfontosabb, hogy az élelmiszerek és az ételek tápanyagokban gazdagok legyenek és feldolgozatlanul kerüljenek az éléskamránkba.